DVULGE

 

 

 

 

What if you cannot escape from an undesired space that puts you away from everyone? Get your answer here.

PRE-LAUNCHING OF THE ACADEMIA PHOTOGRAPHY EXHIBITION: FASA2022 – ESCAPE ROOM

ORGANIZED BY THE DEPARTMENT OF PHOTOGRAPHY & CREATIVE IMAGING, FACULTY OF ART & DESIGN, UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM) CAWANGAN MELAKA, MALAYSIA


DATE : 22 FEBRUARY 2022 – 22 MARCH 2022

Visit the website for more details

https://sites.google.com/uitm.edu.my/fasa2022/home 

 

 

ODLA2022: A SERIES OF ONLINE DISTANCE LEARNING ARTWORKS

"If I could tell the story in words, I wouldn't need to lug around a camera,"- Lewis Hine.

Let’s join us and support the virtual exhibition of ODLA2022: A Series of Online Distance Learning Artworks organized by the Dept. of Photography & Creative Imaging, Faculty of Art & Design, UiTM Cawangan Melaka. Proudly presents to you 57 talented photographers.

Don’t forget to scan the QRCODE. See you there!

DATE : 10 MARCH 2022

Visit the website for more details:

https://sites.google.com/uitm.edu.my/odla2022/home?authuser=5

 

 

 

 

 

 

 

VIRTUAL INSPIRASI 2.0

Program ini dinamakan adalah penjenamaan semula dari Pameran Tunas Ilham (Diploma FSSR , UiTM Cawangan Melaka dan Pameran REKA : Program Ijazah Sarjana Muda Seni Reka Grafik (Kepujian), diberikan nama INSPIRASI. Bermula dengan Pameran Virtual Inspirasi 1.0, pameran ini diteruskan dengan Pameran Virtual Inspirasi 2.0 yang mana ianya masih mengekalkan objektif yang sama iaitu pameran hasil kerja kreatif pelajar semester akhir Sarjana Muda dan Diploma iaitu pelajar semester 06 Program Ijazah Sarjana Muda Seni Reka Grafik, (Kepujian) : AD241, pelajar semester 05 Program Diploma Seni Reka Grafik dan Media Digital : AD111, pelajar semester 05 Program Diploma Seni Reka Perindustrian : AD114, pelajar semester 05 Program Diploma Fotografi & Pengimejan Kreatif : AD117 dan pelajar semester 05 Program Diploma Seni Reka Halus : AD118, FSSR, UiTM Cawangan Melaka yang telah dibimbing oleh semua pensyarah yang berwibawa dari pelajar di semester 1 hinggalah ke semester akhir. Pameran kali ini diadakan pada 10 Mac 2022 hingga 10 April 2022 dengan kerjasama LaCrista Hotel, Melaka.

Tarikh : 10 March - 10 April 2022
Masa : 10.00 AM - 12.00 PM
Tempat: LaCrista Hotel, Melaka

 

 

 

 

 

 

 

 

PERASMIAN PEMBUKAAN EXPO LENDU INTERNATIONAL ART COMMUNITY (LIAC#4): PASCA COVID 19 & PAMERAN PROFIL ISMAIL BABA

Majlis Perasmian Pembukaan Expo Lendu International Art Community (LIAC#4): Pasca Covid 19 serta Pameran Profil Ismail Baba telah berlangsung disempurnakan oleh Yang Berusaha En Ameruddin Bin Ahmad, Ketua Pengarah Balai Seni Negara bertempat di Dewan Kuliah 1, UiTM Kampus Alor Gajah. Dalam majlis sama, sebuah pameran profil yang mengetengahkan pelukis terkenal dengan gaya naïve iaitu En Ismail Baba yang telah memperagakan hasil karya-karya terdahulu dan terkini sepanjang pembabitannya dalam arena seni. Karya-karya ini telah didatangkan khas dari studionya dari Kuala Lumpur dan dipamerkan diruang Galeri Seni, KPSK bagi tujuan tatapan serta di manfaatkan oleh seluruh warga UiTM dan peserta-peserta LIAC#4 yang hadir. Turut hadir, Prof Madya Dr Ismadi Md Badarudin, Timbalan Rektor HEA mewakili Rektor bagi menyantuni para tetamu. Deligasi dari luar negara yang hadir terdiri daripada Universiti Sebelas Maret (UNS), Surakarta Indonesia, Chiang Rai Rajabhat Univeristy of Thailand, peserta dari negara Singapura dan Brunei Darul Salam serta rakan-rakan artis dari Balai Seni Negara (BSN), Kementerian Kebudayaan dan Pelancongan Malaysia (MOTAC) Sekolah Seni Malaysia Johor.

 

 

 

 

 

Freedom means escaping. Escaping from the undesired situations. What does escaping mean to you? Find your inspiration here.

OFFICIAL VIRTUAL LAUNCHING OF THE ACADEMIA PHOTOGRAPHY EXHIBITION (FASA2022) “THE ESCAPE ROOM” AND WEBINAR PHOTO TALK

The Department of Photography & Creative Imaging, Faculty of Art & Design, UiTM Cawangan Melaka would like to cordially invite you to our Academia Photography Exhibition (FASA2022) Virtual Opening Ceremony and Webinar Photo Talk.

The details of the event are as the followings:

Date : 23 March 2022 (Wednesday)
Time : 8.00 AM - 12 PM
Panelists :  Mohd Azlan Mohd Latib and Dr. Khairul Azril Ismail
Platform: Cisco Webex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

PERASMIAN PAMERAN REKA CIPTA & INOVASI (DERIA) 2022 

"DERIA 2022" mengambil tema "Masyarakat dan Anti Rasuah" sebagai salah satu kolaborasi dari Kerajaan Negeri Melaka, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Perbadanan Muzium Negeri Melaka (PERZIM) dan UiTM Cawangan Melaka untuk mendedahkan dan mendidik masyarakat melalui pameran hasil karya, produk atau prototaip serta idea-dea baru yang mempunyai nilai komersil untuk memberikan pendidikan dan kesedaran masyarakat berkaitan dengan rasuah. Sekretariat DERIA menetapkan sasaran hampir 150 produk, prototype dan hasil karya yang akan dipamerkan.

Perasmian Pameran DERIA 2022

Tempat : Galeri Seni Melaka

Dirasmikan oleh : Y.A.B Datuk Seri Utama Sulaiman Md Ali, Ketua Menteri Melaka

 

Layari laman web rasmi DERIA 2022: